torsdag 12 november 2009

Dags att följa Zlatans exempel?

Efter förra inlägget om Vellingeborna väljer jag nog istället att gå Zlatans väg, iaf för dagen.

Till skillnad från många andra tycker jag att Zlatan gör helt rätt när han gör sådana här uttalanden, även om det sannolikt inte är medvetet. Det är troligast att han bara är sig själv, men att säga så här stärker oss som blivit utsatta för främlingsfientlighet.

Det finns någon att se upp till för de ungdomar som blir kallade 'blattar' varje dag. Det finns någon som lyckats komma långt trots påhopp.

Det finns med andra ord hopp.

När Zlatan säger "pissa på dem', menar han förstås att man ska strunta i dem. Att fullkomligt skita i vad dem säger och istället köra sitt eget race. Det är precis vad många, oerhört många, i detta land behöver höra. Strunta i dem som mobbar dig i korridoren i skolan, strunta i de som skriker 'blatte' och 'svartskalle' efter dig på gatan. Fortsätt köra ditt eget race, fokusera på det du är bra på.

Låt oss pissa på rasisterna alla tillsammans!

Och bästa sättet att göra det är förstås att göra som Zlatan. Att lyckas komma långt, att bli någonting stort. För det finns ingenting som känns mer som piss i ansiktet för rasister än att man lyckas som invandrare. Att bli bäst, precis som Zlatan.

1 kommentar:

  1. "Är du tillräckligt intelligent så följer du systemet. Är du lite efterbliven, är du dum i huvudet, så följer du ett annat system" (Zlatan, DN 13/11). HAHHA. Rätt sagt!!

    SvaraRadera